0 – Voorwoord
De algemene voorwaarden zijn opgesteld als richtlijn om goede afspraken te maken en misverstanden te voorkomen. Echter is het belangrijkste dat je als klant tevreden bent, dus mocht je vragen hebben of niet tevreden zijn ondanks de voorwaarden die hieronder staan vermeld, neem gerust contact op.
1 - Definities
1. Partijen: Er zijn twee partijen waar deze algemene voorwaarden voor gelden: de klant en de ondernemer.
2. Klant: Omvat ieder persoon, particulier of zakelijk, die een overeenkomst aangaat met de ondernemer.
3. Ondernemer: Daar wordt de verkopende partij onder verstaan: WoodWorkWesseling.
4. Herroepingsrecht: De mogelijkheid van de klant om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
2 - Identiteit van de ondernemer
· Naam: WoodWorkWesseling
· Kvk nummer: 75165945
· E-mailadres: info@woodworkwesseling.nl
3 - Toepasselijkheid
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de klant en ondernemer op elke overeenkomst die zij samen zijn aangegaan binnen de kaders van de website van de ondernemer.
2. Een overeenkomst kan niet worden afgesloten wanneer de klant niet op hoogte is gesteld van de algemene voorwaarden en/of er niet akkoord mee gaat. Het is de verantwoording van de ondernemer om de algemene voorwaarden voor te leggen voor elke overeenkomst. Dit geschiede via de website, een aparte e-mail met de voorwaarden of een uitgeprinte versie op te sturen naar de klant. Het akkoord wordt vastgelegd via de website door een extra handeling toe te voegen waarop expliciet staat vermeldt dat er akkoord wordt gegeven voor de voorwaarden. Verder is het mogelijk om schriftelijk of via de e-mail een akkoord voor de voorwaarden op te sturen. Dit is altijd kosteloos.
4 - Het aanbod
1. Het aanbod bevat een nauwkeurige en volledige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is zo gedetailleerd, en eventueel aangevuld met beeld en audio materiaal, dat er een goede beoordeling gemaakt kan worden door de klant van het aanbod. Als de ondernemer gebruik maakt van beeld en audio materiaal is dat op basis van waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
2. Elk aanbod bevat zodanige informatie dat voor de klant duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.
5 - De overeenkomst
1. De overeenkomst komt tot stand onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, op het moment dat de klant akkoord gaat met het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
2. Indien de klant het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigd de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de klant de overeenkomst ontbinden.
3. Wanneer er elektronisch een overeenkomst tot stand is gekomen, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige web omgeving. Indien de klant elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
4. De ondernemer mag binnen de wettelijke kaders beoordelen of een klant aan zijn betalingsverplichting kan voldoen en ook bepalen of er een verantwoorde overeenkomst kan worden aangegaan en mag dan ook ten alle tijden bepalen op goede gronden om de overeenkomst niet aan te gaan met de klant.
5. De ondernemer zal uiterlijk bij levering van het product de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de klant op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:
· Contactgegevens van de ondernemer waar de klant met zijn klacht terecht kan.
· Voorwaarden voor het herroepingsrecht waar de klant gebruik van kan maken en waar meldingen in staan inzake het uitsluiten van het herroepingsrecht.
· Informatie betreffende garanties en bestaande service na aankoop.
· De prijs met alle inbegrepen belastingen van de producten; waaronder ook de kosten van aflevering en de wijze van betaling.
6 - Herroepingsrecht
1. De klant kan een overeenkomst bij de ondernemer gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden, tenzij het gaat om een geperonaliseerd product (zie paragraaf 10). De ondernemer mag vragen naar de reden, maar de klant is niet verplicht tot opgave van die reden.
2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de klant, of een vooraf door de klant aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
· Wanneer er een bestelling is geplaatst met meerdere producten; dan gaat het herroepingsrecht in vanaf de laatst geleverde product.
· Als er van een product verschillende onderdelen worden geleverd, geldt het herroepingsrecht wanneer het product compleet is geleverd.
3. Wanneer de klant besluit gebruik te maken van het herroepingsrecht dan kan de klant dat kenbaar maken aan de ondernemer via e-mail of brief. De contactgegevens staan beschreven in paragraaf 2 (identiteit van de ondernemer).
4. De herroeping moet altijd vooraf de terugsturing kenbaar gemaakt worden bij de ondernemer om de aanvraag goed te kunnen verwerken.
5. Indien de ondernemer de klant de wettelijke verplichte informatie over het herroepingsrecht of het modelformulier voor herroeping niet heeft verstrekt, loopt de bedenktijd twaalf maanden na het einde van de oorspronkelijke, overeenkomstig de vorige leden van dit artikel, vastgestelde bedenktijd.
6. Als de ondernemer binnen die 12 maanden de voorgaande bedoelde informatie aan de klant heeft verstrekt geldt het herroepingsrecht van 14 dagen vanaf het moment dat deze informatie in bezit is van de klant.
7 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de klant en kosten daarvan
1. Als de klant gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, kan hij/zij dit melden via het modelformulier of op andere ondubbelzinnige wijze aan de ondernemer.
2. Binnen 14 dagen, maar het liefst zo snel mogelijk, verstuurt de klant het product weer terug of overhandigd hij/zij het persoonlijk aan (een gemachtigde van) de ondernemer. Dit hoeft niet wanneer het product wordt opgehaald door de ondernemer.
3. Het product wordt compleet en in dezelfde staat teruggezonden als dat de klant het product ontvangen heeft, conform de duidelijke instructies die de ondernemer eraan verstrekt heeft.
4. De klant draagt rechtstreeks de kosten van het terugsturen van het product, tenzij de ondernemer anders vermeld heeft.
5. Als de klant gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.
8 - Verplichtingen van de klant tijdens de bedenktijd
1. Tijdens de bedenktijd zal de klant zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Het product mag slechts uitgepakt of gebruikt worden in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt is hierbij dat de klant het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
2. De klant is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product dat het gevolg is van een manier van omgang anders dan toegestaan in paragraaf 8 lid 1.
3. De klant is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijke verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.
9 - Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping
1. De ondernemer stuurt na ontvangst van de melding herroeping altijd een ontvangstbevestiging.
2. De ondernemer vergoedt de betalingen van de klant behalve de retourneerkosten. Als het product en alle toebehoren weer in bezit zijn van de ondernemer, wordt binnen 14 dagen na ontvangst het verschuldigde bedrag terug betaald aan de klant.
3. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel als dat de klant gebruikt heeft, tenzij de klant instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de klant.
10 - Uitsluiting herroepingsrecht
1. De ondernemer kan er voor kiezen om de hierna vernoemde producten uit te sluiten van het herroepingsrecht, echter alleen als de ondernemer dit duidelijk bij het aanbod voorafgaande het afsluiten van de overeenkomst heeft vermeld:
· Producten die volgens specificaties van de klant zijn vervaardigd. Het gaat om producten die vervaardigd zijn op basis van individuele keuzes/beslissingen van de klant of die duidelijk voor een specifiek persoon/dier bestemd zijn.
11 - Productbeschrijving, het gebruik en de prijs
1. Alle producten van de ondernemer zijn gemaakt voor een specifiek doel en mogen niet gebruikt worden voor andere doeleinden. Op de pagina van het product wordt duidelijk vermeld wat het doeleinde is.
2. De ondernemer is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik van de producten zoals in paragraaf 11 lid 1 beschreven definities. Alle garanties en aansprakelijkheid komen bij oneigenlijk gebruik automatisch te vervallen.
3. Prijzen mogen na overeenkomst niet aangepast worden, tenzij beide partijen expliciet akkoord gaan.
12 - Betaling, levering en uitvoering
1. De betaling geschiedt altijd vooraf de levering of gelijktijdig bij een contante betaling.
2. Vanaf het moment van de bestelling heeft de klant 7 werkdagen de tijd om het vastgestelde verschuldigde bedrag over te maken aan de ondernemer. Mocht het termijn verstrijken dan heeft de ondernemer het recht het product in kwestie weer te koop aan te bieden.
3. De klant heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens met gezwinde spoed aan de ondernemer te melden.
4. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van de bestelling van producten.
5. Het adres dat opgegeven wordt op het bestelformulier geldt als leveringsadres, tenzij expliciet anders is kenbaar gemaakt door de klant.
6. Omdat er alleen gebruik gemaakt wordt van vooraf of contant betalen, staan er geen afspraken in betreffende betalingstermijnen en incassokosten die eventueel daaruit ontstaan.
7. De verzendtermijn van het product bedraagt maximaal 30 dagen.
8. Als de overeengekomen verzendtermijn, om welke reden dan ook, door de ondernemer wordt overschreden dan zal de ondernemer de klant hiervan schriftelijk (via e-mail) in kennis stellen. In dat geval heeft de klant de bevoegdheid om de overeenkomst met de ondernemer te ontbinden.
13 – AVG wet persoonsgegevens
1. De persoonsgegevens die verzameld worden zijn uiterst noodzakelijke gegevens die zorgen voor een goede overeenkomst, namelijk:
· Naam en adresgegevens
· Bankrekeningnummers
· Telefoonnummer en e-mail
2. Persoonsgegevens moeten ten alle tijden worden gewist wanneer de klant dit nadrukkelijk bekend maakt bij de ondernemer.
3. Persoonsgegevens die worden bewaard zijn alleen voor de ondernemer en worden niet gebruikt voor andere bedrijven of marketingdoeleinden.
4. Voorafgaande een overeenkomst wordt door de ondernemer expliciet gevraagd via de website, e-mail of post of de klant toestemming geeft om de gegevens te mogen gebruiken voor eigen beheer.
14 - Klachtenregeling
1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakt klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
2. Klachten kunnen enkel kenbaar gemaakt worden via het daarvoor aangewezen e-mail adres van de ondernemer.
3. De ondernemer zal na ontvangst binnen een termijn van 14 dagen antwoorden. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd benodigd, wordt door de ondernemer binnen 14 dagen geantwoord met een bericht waarin duidelijk vermeldt staat wanneer de klant een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
15 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
Aanvullende voorwaarden die afwijken van de algemene voorwaarden mogen niet ten nadele zijn van de klant en dienen schriftelijk te worden vastgelegd, dan wel op zodanige wijze dat deze door de klant op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.
16 – Garantie
1. Ieder product heeft een garantietermijn van 6 maanden op de functie van het product die beschreven staat in paragraaf 11.
2. De garantie komt te vervallen wanneer aantoonbaar bewijs is voor het niet naleven van de functiebeschrijving (paragraaf 11).